Annonse


Dypere innblikk i alvorlige hendelser

07.08.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Viaplay er klar med dokumentarserien «Fryktens øyeblikk» som gir seerne et dypere innblikk i fem alvorlige hendelser som alle har skjedd i Norge.


Foto: Viaplay

I dokumentarserien utforskes fem rystende hendelser, og hvordan det opplevdes for dem som var til stede. I første episode får seerne et innblikk i Kongsberg-drapene hvor en person skjøt med pil og bue mot tilfeldige mennesker i og rundt noen butikker. Her får man historien fra den dramatiske kvelden fortalt av menneskene som ble angrepet, de overlevende og politiet.

En av episodene tar for seg Leirskredet i Gjerdrum som rystet hele landet morgenen 30.desember 2020, og tok livet av 10 mennesker. I episoden får seerne innblikk i redningsmannskapets søk etter overlevende og intervjuer med et ungt søskenpar som måtte rømme fra et pågående skred hakk i hæl.

Det er også en episode som omhandler Halloweendrapet. Dette er historien om hvordan en uskyldig halloween-fest på bislett ender med å bli et blodig åsted når en ung mann angriper sine to gode venner med en sylskarp kjøkkenkniv. En dør og den andre livstruende skadet.

Paragliderulykken til Ronny Køiser er også viet en episode i Fryktens øyeblikk. Episoden tar for seg paraglideren som kollapser i 50 meters høyde, og Ronny som styrter ned i steinura. Ryggsøylen brekkes tvers av og han får omfattende indre og ytre skader. Med sine siste krefter roper han om hjelp og blir til slutt hørt. Flyturen, krasjet og redningsaksjonen er filmet med kameraet på hjelmen hans. Historien blir fortalt av Ronny selv, og de som hjalp han overleve.

Sesongens siste episode forteller historien om trikkedrapet i 2004. Det er en varm sommerdag i Oslo, og på 17-trikken trekkes det i nødbremsen. Trikken stanser og uten forvarsel blir folk vitne til en dramatisk hendelse. En av passasjerene har sekunder før trukket frem en stor kniv og stukket seks tilfeldige personer på trikken. En ung mann dør og flere blir alvorlig skadet.

– Dette er en serie vi gleder oss stort til å vise frem. Åpenheten til menneskene som har vært til stede er helt unik, og gir seerne et realistisk innblikk i det å være der. Dette er en dokumentarserie som kommer til å sette spor, sier programsjef Anine Johansen.

Alle historiene blir fortalt av overlevende, politi og vitner. Gjennom serien får man et inntrykk av hvordan det er å befinne seg i en situasjon for frykten tar overhånd og hvordan vanlige mennesker håndterer disse utfordrende minuttene og timene.

Fryktens øyeblikk består av fem episoder, og er produsert av Både Og for Viaplay. Premiere på Viaplay 16. august.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse