Annonse


Innblikk i Kongens innerste krets

22.08.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Viaplay markerer kong Carl Gustaf av Sveriges 50 år på tronen med serien «Kongens innerste krets»


Dronning Margrete. Foto: Viaplay

I dokumentarserien utforskes fem rystende hendelser, og hvordan det opplevdes for dem som var til stede. I første episode får seerne et innblikk i Kongsberg-drapene hvor en person skjøt med pil og bue mot tilfeldige mennesker i og rundt noen butikker. Her får man historien fra den dramatiske kvelden fortalt av menneskene som ble angrepet, de overlevende og politiet.

Carl XVI Gustaf har vært konge av Sverige i 50 år, men hvem er egentlig mennesket bak tittelen? I den nye Viaplay-dokumentaren Kongens innerste krets forteller svenskekongens nærmeste om hvordan han er utenfor offentligheten. Vi får høre om kjærlighetshistoriene, skandalene, sorgene, og gledene de har hatt sammen med ham. Kongens innerste krets består av tre episoder og har premiere 29. august på Viaplay.

– I denne serien forteller vi historien om Sveriges mest kjente person ved hjelp av de som kjenner ham best – dronningen, storesøsteren, dronningen av Danmark og barndomsvennene. De nærmeste maler et varmt og personlig bilde av monarken og seerne får se sider av kongen som de aldri har sett før. Serien inneholder et helt unikt materiale og mange av de som deltar har aldri før stilt til intervju. Det har vært et stort privilegium å jobbe med denne serien og vårt håp er at de som ser den vil bli bedre kjent med landets konge, sier manusforfatter og ansvarlig produsent, Roger Lundgren.

Kongens innerste krets er en dokumentarserie i tre deler som gjennom intervjuer med de som står kongen nærmest, gir et unikt portrett av Sveriges statsoverhode. Her møter vi prinsesse Christina, dronning Silvia, jaktkamerat og stjerneforfatter Leif G. W. Persson, Danmarks dronning Margrethe og mange flere.

De tre episodene av serien, Min bror, kongen, Min venn, kongen og Min mann, kongen, har tre ulike perspektiver.

I Min bror, kongen forteller hans søster prinsesse Christina om hvordan det var å vokse opp med en bror som på et eller annet tidspunkt skulle overta tronen, og hvordan han tok denne vanskelige utfordringen.

I Min venn, kongen forteller flere av hans nærmeste venner om deres syn på oppveksten, hvordan han var i ungdomsårene og om forholdet deres under hans tid som regent. Disse inkluderer jaktkompis Leif G. W. Persson og barndomsvenner som Douglas von Sydow, Carl Kleman, Johan Beckman med flere.

I Min mann, kongen er dronning Silvia det viktigste intervjuobjektet. Hun forteller om forholdet deres, om hvordan de møttes, om familien og hvordan det har vært å regjere sammen med ham. I tillegg til dronningen blir også blant annet Danmarks dronning Margrethe, kongens første livvakt Ola Selin og de tidligere statsministrene Stefan Löfven og Fredrik Reinfeldt intervjuet i denne episoden.

– Med sine 50 år på tronen er Carl Gustaf unik, ingen annen svensk konge har regjert så lenge, og alle nålevende svensker har et forhold til ham. Med denne dokumentarserien ønsker vi å tegne et unikt portrett av et statsoverhode som er både elsket og skandaleomsust ved å lytte til menneskene som har stått – og står ham nærmest, sier leder for Non Scripted Content Viaplay Group Sverige, Joakim Franke.

Kongens innerste krets er produsert av RoyL Media AB. Ansvarlige produsenter er Roger Lundgren og Kajsa Glansén. Produsent er Anna-Karin Rückert, mens ansvarlige redaktører er Jonas Wågberg og Anna-Karin Rückert. Ansvarlig produsent hos Viaplay er Helena Adler.

Kongens innerste krets har premiere 29. august på Viaplay.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse