Annonse


Det store bedraget på Viaplay

12.09.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Viaplays dokumentarserie om Laila Mjeldheim: «Superselgeren: Det store bedraget» har premiere 20. september


Foto: Viaplay

I Superselgeren: Det store bedraget får vi et unikt innblikk i livet til Laila Mjeldheim, nå aktuell med en pågående rettsak i Oslo Tingrett, tiltalt for overfall mot en tidligere ansatt. Mjeldheim er allerede dømt til fire og et halvt års fengsel, og omtalt som en av norgeshistoriens største svindlere. Dokumentarserien har premiere på Viaplay 20. september.

Gjennom et samarbeid med Addictologi Academy ville Laila Mjeldheim skape et annerledes selskap. Tanken var å gi rusmisbrukere muligheten til et normalt liv, etter å selv ha mistet broren sin til avhengighet. Men visjonen endte i en mediestorm og i rettssalen etter anklager om vold, svindel og overfall. I dokumentarserien følger vi Mjeldheim når hun selger alt hun eier for å betale boten på 1,2 millioner kroner, og forbereder seg til fengselsstraffen.

Publikum får se intervjuer med Laila Mjeldheim, tidligere ansatte og etterforskere, og får historien om hvordan Det Norske Kartselskap ble bygget opp, hvordan de solgte tjenesten og hvordan det var å være på innsiden av det som er blitt omtalt som en sekt. Laila selv har hele tiden hevdet sin uskyld.

– Jeg synes det vanskelig å akseptere at dommen fikk det utfallet. Og det er mye jeg mener er galt, og det er mye jeg skulle ønske hadde blitt sett på med nye øyne, sier Mjeldheim i andre episode av Superselgeren.

Programdirektør i Viaplay, Anine Johansen, ser frem til å vise dokumentarserien, og er spent på seernes oppfatning av saken.

– Bakgrunnen til Laila Mjeldheim, og hvordan hun bygget opp og drev Det Norske Kartselskap er en kompleks og interessant historie. Serien gir en innsikt i visjonen til Mjeldheim, og hvor det kanskje gikk galt, sier Anine Johansen.

I august var Laila Mjeldheim aktuell igjen og tilbake i rettssalen. Denne gangen tiltalt for overfall mot en tidligere ansatt, etter at han ble slått ned på åpen gate rett før han skulle vitne mot Mjeldheim under den tidligere rettssaken. Laila har hele tiden hevdet sin uskyld for begge tiltaler. Etterforskerne mener på sin side at hun har drevet selskapet basert på falske premisser, og hele tiden hatt en skjult agenda. Dommen har enda ikke falt, men forventes å komme om kort tid.

Superselgeren: Det store bedraget er produsert av Monster for Viaplay, og består av to episoder. Serien har premiere på Viaplay 20. september.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse