Annonse


Advarsel til TV2 for mangelfull merking

02.10.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2-gruppen

TV 2 brøt reglene om merking av produktplassering under visning av fotball i Eliteserien. Nå har tv-kanalen fått en advarsel fra Medietilsynet.


Illustrasjon. Foto: Medietilsynet

Regelbruddet ble avdekket av Medietilsynet i forbindelse med TV2s sending av en fotballkamp mellom Rosenborg og Vålerenga i Eliteserien for menn i mai i år.

Sendingen inneholdt ikke tydelig informasjon om at den hadde produktplassering, slik regelverket krever, ifølge en pressemelding fra Medietilsynet.

– Disse reglene er til for å gjøre seerne oppmerksomme på at en eller flere annonsører har betalt for at et produkt, en tjeneste eller et varemerke skal være synlig i programmet, sier Hanne Sekkelsten, avdelingsdirektør i Medietilsynet.

TV 2 har opplyst til Medietilsynet at de har rettet opp feilen slik at merking av sendinger fra fotballkamper som inneholder produktplassering nå er på plass.

Ifølge kringkastingsloven er produktplassering tillatt i enkelte programkategorier, blant annet i sportsprogram og lette underholdningsprogram. Seerne skal da gjøres tydelig oppmerksomme på at programmet inneholder produktplassering, både når programmet begynner, når det slutter, og etter et reklameavbrudd.

Mer om TV2-gruppen - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse