Annonse


Dramaserie om legenden Börje Salming

04.10.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Viaplay er klar med en dramaserie om den svenske NHL-legenden Börje Salming. Her fortelles den fantastiske livshistorien om en helt normal gutt fra nord i Sverige, som endte med å bli «The King» i verdens beste ishockeyliga, NHL.


Foto: Viaplay

Börje Salming (1951-2022) er en av Sveriges og hockey-verdenens største legender. Han satte store spor, både på og utenfor isen. Det har nå godt knapt ett år siden han på tragisk vis døde av sykdommen ALS. I serien King 21 følger vi Salmings reise fra Kiruna, via hans gjennombrudd i Brynäs, og videre til hans profesjonelle karriere i NHL-klubben Toronto Maple Leafs.

Dramaserien fortelles fra perspektivet til Smokey som var Salmings trofaste og nære venn gjennom livet og karrieren. I serien spilles Smokey av Jack Langedijk (Left Behind). Amir Chamdin, som vant pris i Canneseries for Viaplay-serien Partisan, har regissert serien, opplyser Viaplay i en pressemelding.

– Denne serien har vært et storslått prosjekt som jeg har jobbet med i hele åtte år. Alt begynte med at jeg leste en artikkel om Börje Salming, der han fortalte om oppveksten og utfordringene han hadde rundt hockeysirkuset i Sverige og Canada på 70-tallet, sier Chamdin.

Han forteller videre at de hadde et møte hvor han fortalte Salming om sin idé og at den ble tatt veldig godt imot. – Resten er historie. Börjes historie, sier Chamdin. Salming var svært involvert gjennom hele prosessen med prosjektet med serien – fra manusarbeidet til hvilke personer som skulle intervjues - og hvilke steder som skulle besøkes.

Hovedrollen spilles av Valter Skarsgård (Sebrarommet, Lords of Chaos). Hovedrolleinnehaveren ble coachet av Börje Salming, både før og under innspillingen. – Rollen som Börje Salming var en stor utfordring, ikke minst fysisk. Jeg kunne ikke stå på skøyter da vi startet, så det ble to år med hard trening. Det ble en lang reise, men absolutt verdt det, sier Skarsgård.

Den stjernespekkede rollebesetningen inkluderer også A.C. Peterson (Tulsa King, Narc) som Harold Ballard, kontroversiell eier av Toronto Maple Leafs og Maple Leaf Gardens Arena. Jason Priestley (Beverly Hills 90210, Private Eyes) spiller den legendariske talentspeideren Gerry McNamara. Oscar Skagerberg (The Last Kingdom) spiller Börjes bror Stig Salming, og Pelle Holmström (Partisan) spiller hockeystjernen Inge Hammarström.

King 21 er spilt inn både i Sverige og Canada. Serien er basert på en original idé av regissør Amir Chamdin (Partisan, Cornelis). Manusforfatter er Martin Bengtsson, som også har skrevet boken I skyggen av San Siro. Produsent er Johanna Wennerberg hos Warner Bros. ITVP Sverige. Produsent hos Viaplay Group er Sara Askelöf.

Serien består av seks episoder og har premiere på Viaplay 19. november.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse