Annonse


Tester nye spinnville idretter

05.10.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Det blir smerte, tårer og latter når Nicolay Ramm nok en gang drar med seg kjendiser for å konkurrere i noen av verdens rareste idretter.


FOTO: NRK

Er det farlig å delta i et osteløp? Hvordan reagerer kroppen på issvømming, og hvilken påkjenning er det å løpe maraton i ørkenen?

Dette er noe av det Nicolay Ramm og et knippe modige kjendiser finner ut av i sesong to av Helt Ramme sporter.

– Med fare for å bli historieløs. Jeg vil tørre å påstå at det er det farligste programmet som er laget på norsk TV. Jeg har vært redd for livet mitt opptil flere ganger. Vi har skrudd opp ekstremnivået på sportene noen hakk fra første sesong. Sportene i år er farligere og mer fysisk krevende for oss deltakere, fra bitende kulde til kokende hete. Det har vært noen helt vanvittige turer, sier Nicolay.

Denne sesongens modige kjendiser er Mikkel Niva, Christina Vukicevic Demidov, Oskar Westerlin, Cengiz Al, Mads Hansen, Emilie Voe Nereng, Selma Ibrahim og Birk Ruud.

I den første episoden tar Nicolay med seg Mikkel til England for å løpe et tradisjonsrikt osteløp ned en stupbratt gressbakke – en sport som gjerne kalles «verdens mest idiotiske». Det ble en skremmende opplevelse for dem begge.

– Det er absolutt noe av det dummeste og farligste jeg noen gang har gjort. Jeg tror aldri at jeg har vært så redd i hele mitt liv. Jeg lever heldigvis fortsatt og kan vel i ettertid si at det var en morsom, sjuk og spennende opplevelse. Det var selvfølgelig veldig gøy å være på tur med Nicolay, men jeg kommer aldri til å gjøre noe sånt igjen, sier Mikkel.

Nicolay er enig i at det var en over middels spennende sport å teste.

– Osteløp er akkurat så koko som det ser ut som. Bakken er brattere enn unnarennet i Holmenkollen og hard og humpete som en utfortrasé. Overmodige menn og kvinner uten hemninger tar løpefart og kaster seg utfor. Det er fullstendig galskap, sier han.

Premiere fredag 27. oktober på NRK1 og i NRK TV.

Mer om NRK TV - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse