Annonse


Erik Follestad blir ny sinnasnekker

12.10.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

TVNorge gjenoppliver en av sine største suksesser. Programmet Sinnasnekker’n skal renoveres og gjenoppstår i 2024 med en ny tømrer i programlederrollen. – No-brainer, sier Erik Follestad.


Erik Follestad. Foto: TVNorge/Discovery

Det er fem år siden siste sesong av Sinnasnekker'n gikk på TVNorge, og når programmet kommer tilbake på skjermen neste år, er det med Erik Follestad som ny programleder. Follestad er utdannet håndverker med svennebrev som tømrer og har tidligere medvirket i TVNorge-suksessen Folle og Almaas bygger hus, der de to kranglefantene og kompisene pusset opp et småbruk. Nå er Follestad klar for å plukke opp hammer og tommestokk igjen for å hjelpe nordmenn ut av oppussingskrisene sine.

– Som tidligere hockeyspiller er jeg jo en hissigpropp av natur, og i kombinasjon med svennebrevet mitt, er jeg et opplagt valg som ny sinnasnekker, sier Erik Follestad.

– Akkurat nå står jeg midt i en oppussing selv, så jeg vet fint hvor ting kan gå galt, og når det blir for mye. Å pusse opp handler om mer enn bare det tekniske. De fleste kjenner seg nok igjen i den gode forventningsfølelsen når man starter på et prosjekt, når løsninger og fargevalg er noe man kan drømme seg frem til. Så tror jeg de fleste også kjenner på frustrasjonen når kunnskap, innsats og gjennomføringsevne ikke alltid står i stil med ambisjonene. Sinnasnekker’ns kanskje viktigste jobb er å hjelpe folk til å hjelpe seg selv og pushe folk i samme retning når prosjektet har gått litt skeis, og man kanskje har mest lyst til å gi opp, sier Erik Follestad.

– Sinnasnekker'n har vært et suksessformat på TVNorge i over ti år og populariteten til programmet har vist oss at det treffer en nerve hos det norske folk. Når hver fjerde nordmann sier at de sliter med å fullføre påbegynte oppussingsprosjekter, vet vi at mange trenger hjelp for å få komme tilbake på rett kjøl. Med Sinnasnekker’n får seerne oppussings-TV og relasjons-TV i ett og samme program. Dette er et veldig morsomt format å gjenopplive, og vi gleder oss til å gi Norge en ny dose av Sinnasnekker’n til neste år, sier Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery.

Tall fra Byggmakker forteller om så mange som 1,4 millioner halvferdige oppussingsprosjekter i norske hjem. Enten det er mangel på tid, penger, eller rett og slett latskap som har satt kjepper i hjulene, trenger huseierne både eksperthjelp og motivasjon om boligdrømmen skal gå i oppfyllelse. Som sinnasnekker skal Erik Follestad få orden på oppussingen så prosjektet går fra byggeplass til drømmebolig, og kanskje han redder et forhold eller to underveis.

– Erik er en dreven snekker, og han har med seg både fagkunnskap, sunn fornuft og en god dose “tough love” når han nå skal reise hjem til folk over hele landet. Jeg er trygg på at han er rett person for jobben, sier Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery.

Sinnasnekker’n sesong 10 kommer til TVNorge i 2024.

  • Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på - og RSS:

    Annonse