Annonse


Idiotene skal redde verden

18.10.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Menneskeheten blir utryddet av et hjernevirus som gjør folk dummere. I NRKs nye humorserie Dummedag er det bare seks av de mest ubrukelige av oss som kan redde verden.


Elli Müller Osborne, Cengiz Al, Jakob Schøyen Andersen, Kristine Grændsen, Charlotte Frogner og Henrik Mestad. Foto: Mads Sæther Juul / Seefood TV

– Det ligger enormt mye humor i jordens undergang. Det er også brutale saker når moderne mennesker plutselig står alene mot naturen, hverandre og oss selv uten de polstrede putene samfunnet har pakket oss inn i, sier regissør Erlend Westnes. Han står også bak TV-konsepter som Førstegangstjenesten, Hit for Hit og Kollektivet.

Dummedag er produsert av Seefood TV for NRK. Westnes har, sammen med manusforfatter Christopher Pahle og produsent Marit Støre Valeur, skapt noe så enestående i norsk sammenheng som en postapokalyptisk komedie.

– Er det én ting koronapandemien lærte meg, så er det at jordens undergang vil få frem det aller, aller dummeste i oss. Jeg har fortsatt dopapir igjen fra da alle fikk ordre om ikke å hamstre i mars 2020, sier Pahle, som også står bak Jul i Blodfjell.

Med seg på rollelisten har de Jakob Schøyen Andersen, Henrik Mestad, Charlotte Frogner, Cengiz Al, Kristine Grændsen og Elli Müller Osborne. De spiller de seks overlevende som mot alle odds har unngått smitten. Motvillig tar de oppgaven med å frakte de eneste vaksinedosene mot idiotpesten til et trygt sted, der Norges smarteste hoder har søkt tilflukt.

Det blir en humpete reise med mange overraskelser. – De er ikke heltene menneskeheten fortjener, eller trenger. Eller bør feste noe som helst lit til, egentlig. Men de er de eneste vi har, sier Pahle.

Andre kjente fjes som dukker opp i serien er blant andre Linn Skåber, Fridtjof Stensæth Josefsen og Bjørn Myrene. – Dette er en drømmecast. Noen av landets aller beste humorskuespillere samlet på ett fat, i en trang elbil uten en eneste hurtiglader å se. Det er ingen jeg heller ville oppleve apokalypsen med enn dem, sier Westnes.

Mer om NRK TV - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse