Annonse


Fast gjestedommer i Norske talenter

26.10.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Dommerutvelgelsene er nå over og hver fredag fremover sendes semifinalene i Norske talenter live på TVNorge. Else Kåss Furuseth skal nå være fast medlem i panelet, og hun har ingen planer om å være ny og streng dommer.


Else Kåss Furuseth . Foto: TVNorge/Discovery

– Jeg gleder meg først og fremst til å bli rørt. Jeg blir veldig rørt av mennesker som har et stort talent for noe. Faktisk blir jeg veldig rørt av mennesker som har middels talent også. Og jeg blir også rørt av mennesker som mangler talent. Jeg blir faktisk rørt bare av at jeg nå snakker om at jeg kommer til å bli rørt. Kort oppsummert er jeg forberedt på å gråte en hel del, kanskje mer enn gråtelegendene Stian Blipp, Bjarne Brøndbo og Kloppen sjøl til sammen, sier Kåss Furuseth.

Norske talenter, TVNorges første fredagssatsing på mange år, hadde premiere på kanalen 8. september, og har levert gode seerandeler gjennom hele høsten. Programmet er ledet av Norske talenter-veteranen Solveig Kloppen, og artistene Silya Nymoen og Hkeem, skuespiller Dennis Storhøi og programleder Stian Blipp sitter i dommerpanelet.

Hittil i programmet har dommerne bestemt hvem som går videre i konkurransen. I semifinalene, som sendes live hver fredag fremover, er det derimot seerne selv som bestemmer hvem som skal gå videre til den store finalen 1. desember. Det eneste unntaket er Else Kåss Furuseth, som har én gullknapp hun kan gi til en heldig deltaker og sende dem rett til finalen.

– Jeg kan har ikke noe «mesterbrev» i verken trylling, stepping, sjonglering, flammesluking eller enhjulssykling, men likevel skal altså jeg få sitte der og bedømme om disse folka har talent eller ikke. Det er et stort ansvar, sier Kåss Furuseth.

I Norske talenter konkurreres det i absolutt alle sjangere og på tvers av alle aldersklasser, og deltakerne som har gått videre til semifinalene er fra 10 til 80 år og kommer fra alle landets fylker. Så lenge deltakerne har et spesielt talent og klarer kunststykket å fange dommernes og publikums oppmerksomhet, så spiller det ingen verdens rolle hva de gjør eller hvem de er.

– Jeg har ambisjoner om å være en entusiastisk dommer. Den gleden Mia Gundersen viste i 2016, da hun så en deltaker løse Rubiks kube med føttene, og rett og slett gikk helt av skaftet av begeistring, det er det nivået jeg etterstreber, sier Kåss Furuseth.

Semifinalene i Norske talenter sendes live på TVNorge hver fredag kl. 20.00 fra 27. oktober frem til finalen 1. desember.

  • Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på - og RSS:

    Annonse