Annonse


NRK arrangerer stor konkurranse i Bodø

03.11.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

I august 2024 samles unge klassiske talenter fra hele Europa i Bodø til den TV-sendte konkurransen Eurovision Young Musicians.


Alma Serafin Kraggerud var norsk deltaker i European Young Musicians i 2022. Luc Jennepin/EBU

Eurovision Young Musicians er den klassiske musikkens versjon av Eurovision Song Contest. Unge klassiske instrumentalister mellom 12 og 21 år kjemper om heder og ære, og en framtidig internasjonal solistkarriere.

Flere av dagens norske stjernemusikere har deltatt og gjort det bra i konkurransen. Blant disse er Leif Ove Andsnes, Vilde Frang, Tine Thing Helseth og Elbjørg Hemsing. I 2012 gikk bratsjisten Eivind Holtsmark Ringstad helt til topps. Vinneren av NRKs Virtuos-konkurranse i april 2024 blir Norges representant i EBU finalen.

– Dette er utvilsomt en konkurranse som har skapt store internasjonale karrierer, sier programleder i NRK, Arild Erikstad.

Han påpeker at nivået på de unge deltakerne er ekstremt høyt, og at deltakerlandene legger vekt på å sende sine beste kandidater.

– Og i tillegg til selve konkurransen er dette en arena for vennskap og musikalske forbindelser som ungdommene tar med seg videre i livet, sier han.

Kulturhovedstaden Bodø2024 planlegger det største kulturprosjektet i Norge på over 10 år og det største i Nord-Norge noensinne.

– Vi er veldig glade for at NRK skal arrangere Eurovision Young Musicians i 2024, og at de velger å legge finalen hit til Bodø, sier programsjef i Bodø2024, Henrik Dagfinrud.

Han lover at Bodø2024 og Bodø kommune legger til rette for at NRKs TV-produksjon av finalen blir en fantastisk opplevelse, både for de unge deltakerne og for TV-seere over hele Europa.

– Vi har mye å vise fram, rammene og mulighetene her i Bodø kunne ikke vært bedre, sier han i en pressemelding fra NRK.

Mer om NRK TV - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse