Annonse

Strømmer norske filmklassikere

05.11.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Nå kan du se klassikere som «Den Siste Fleksnes» (1974) og «Den forsvundne pølsemaker» (1941) sammen med nye filmfavoritter i strømmetjenesten Altibox X.


Foto: Altibox

Altibox og Norsk Filmdistribusjon har inngått en avtale som innebærer at hele 250 norske kinofilmer blir tilgjengelig for alle med tv fra Altibox.

Blant filmene som kommer, finner vi blant annet neste års norske Oscar-kandidat «Fedrelandet», «Den siste Fleksnes», «Døden på Oslo S», «Mongoland», «Kristin Lavransdatter» og populære familiefilmer som Knutsen & Ludvigsen, Blåfjell-filmene og kanskje den største norske juleklassikeren av dem alle; «Reisen til Julestjernen».

Den norske filmarven som nå blir tilgjengelig for alle med tv fra Altibox inkluderer blockbustere fra mer enn syv tiår. Mange av filmene har ikke tidligere blitt utgitt på strømmetjenester eller i andre kanaler på mange år.

- Det er veldig gledelig at svært etterspurte titler nå blir enkelt tilgjengelig for et bredt publikum, sier Svein Risberg i Norsk Filmdistribusjon og legger til at de eldre titlene også har blitt digitalt restaurert.

Blant filmene er ti av de 20 mest sette norske kinofilmer noensinne, men også kommende norske kinofilmer. Filmene kan ses i Altibox X, som er Altibox egen strømmetjeneste inkludert i abonnementet til alle med tv fra Altibox.

60 av filmene er allerede publisert i Altibox X, enda flere titler er på vei før jul og så vil det fylles på jevnt og trutt i de kommende månedene.

Altibox er Norges største tv-distributør med leveranser av tv-, underholdning og strømmetjenester til cirka 550 000 husstander. Det vil si at mer enn én million nordmenn nå får tilgang til den norske filmarven.

- Vi synes det er fantastisk å kunne gi kundene gledelige gjensyn med de mange norske filmskattene, sier produktsjef for underholdning i Altibox, Nan Karin Ulsnes.

Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse