Annonse


Nye fjes i Kvelden før Kvelden

20.11.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Robert Stoltenberg, Ingrid Gjessing Linhave og kokk Christopher Haatuft inviterer hele landet til festligheter og juleselskap i Kvelden før kvelden.


Robert Stoltenberg, Christopher Haaftun og Ingrid Gjessing Linhave. Foto: Julia Maria Naglestad/NRK

Det blir latter og gode samtaler rundt langbordet, fantastisk mat og nydelig musikk. Viggo Venn, Petter Schjerven og søstrene Anne og Eva B. Ragde er blant gjestene som kommer. Det blir et muntert besøk fra gutta i Gauteshow, og Martha Leivestad leder an i Kvelden før kveldens julefilmpanel.

Programlederne gleder seg veldig til å samle Norge til Kvelden før kvelden. Ingrid Gjessing Linhave karakteriserer det som en drømmejobb. – Jeg er så heldig som får lede Kvelden før Kvelden med Robert. Jeg er en elendig kokk, men jeg elsker å lage god stemning og ordne til jul, så jeg skal gi alt for at alle som ser på skal kose seg. Jeg har allerede mild overtenning, for vi har fått med oss verdens kuleste bergenser og stjernekokk, Christopher Haatuft, og vi har gjester som er topptrent i å skape gøyale øyeblikk og feststemning. Så blir det så klart musikk, tradisjoner og jul på forskjellige vis, noe for enhver - for på denne julefesten er alle invitert!

Robert Stoltenberg sier han går til oppgaven med både ydmykhet og glede: – Programmet skal få folk til å slappe av og senke skuldrene, så vi prøver å skape en løs tone, samtidig som det også skal ligge et snev av høytid i bunn. Jula er for alle og feires på ulikt vis. For noen kan jula også være utfordrende. Ensomhet forsterkes, og medias fokus på den «perfekte jula» kan oppleves som krevende og ekskluderende. Dessuten lever vi en urolig tid. Alle disse tankene er det viktig å ha i bakhodet når vi trer inn i rollene som programledere, sier han.

Tredjemann på programlederlaget er kokk Christopher Haatuft. Bergenseren som både driver pizzeria og restaurant med Michelin-stjerne, lover å dele raust av kokkekunnskapene sine.

– Folk skal selvfølgelig få noen tradisjonelle oppskrifter, men jeg når jeg først har hele Norge som publikum, klarer jeg ikke begrense meg til det trauste og trygge. Det blir smaker fra rundt om i verden og ikke minst hjertet, forteller han. Om ribba har han følgende råd:

– Det viktigste med ribba er å vise den hvem som er sjefen! Ikke la den stresse deg, og skulle ikke svoren bli perfekt, så er det likevel jul.

Men julas intense familiesamvær kan også by på litt friksjon. I årets Kvelden før kvelden går derfor ekteparene Nadia Ansar og Abid Raja og Steinar og Cathrin Sagen sammen og blir et lite panel som gir tips og gode råd.

Det blir også et noe uventa gjensyn for dem som husker Borettslaget: Narvestad og Linda gjenoppstår og møtes til glede for både gamle og nye seere. Det blir selvfølgelig et helt forventa gjensyn med Grevinnen og Hovmesteren i 21- tida – same procedure as every year.

Kvelden før kvelden sendes – som alltid- 23. desember kl. 19.40

Mer om NRK TV - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse