Annonse


Eksklusiv dokumentar om Ace of Base

22.11.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Viaplays nye dokumentarserie All that she wants: The unbelievable Story of Ace of Base viser den ekte historien til et av Sveriges mest suksessfulle popband. Gjennom tre deler får vi innsikt i grandiose popdrømmer, hitlister og penger, men også motgang, prestasjonsangst og ødelagte vennskap.


Foto: Viaplay

Ace of Base er Sveriges tredje største popeksport etter Abba og Roxette, og bandets første skive Happy Nation er fortsatt tidenes største debutalbum med 25 millioner solgte eksemplarer. Etter albumet ble sluppet i 1993 ble popkvartetten som ingen hadde tro på en verdenssensasjon med låter som All that she wants og The Sign.

Men baksiden av medaljen innebar også et ukjent mørke. Ulf Ekberg fikk dødstrusler av høyreekstremister, måtte opptre i skuddsikker vest, og var nødt til å ha med seg livvakter under verdensturneen. Jenny Berggren ble angrepet av en tysk fan i sitt eget hjem, noe som traumatiserte henne for livet. Det var også krangling om både låter og penger som skapte friksjoner internt i gruppen.

– Noen deler gjør vondt å se, og andre deler gjør meg glad. Vi har vi kjempet, bommet, elsket og tapt. Vi har hatt en verdenomspennende karriere, og dratt til månen og tilbake igjen. Men vi var flinke til å sørge for at vi holdt beina godt plantet på jorden, og bar ofte hverandres byrder. Det er kanskje det jeg er mest stolt over i dag, sier Jenny Berggren.

Gjennom privat og unikt videomateriale som er filmet av blant annet Ulf Ekberg, og under de mest turbulente årene, følger seerne de fire vennene fra Gøteborg takle både med- og motgang. Dokumentarserien har premiere på Viaplay i 2024.

– Mange dokumentarer om artister kan fremstå ganske polerte og selektive. Denne dokumentaren viser et ærlig innblikk i både fremgang og motgang. Dokumentarserien har usett materiale fra 90-tallet som gjør at seere får oppleve historien vår på en ny måte, sier Ulf Ekberg.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse