Annonse

Banebrytende satire på Disney+

28.11.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

De siste scenene til den originale miniserien er nå spilt inn, og i den forbindelse offentliggjør SVT og Disney+ rollebesetningen som spiller sammen med Rolf Lassgård.


Foto: Disney+

«Whiskey On The Rock» er en banebrytende og tankevekkende satirisk miniserie på seks episoder, som tar for seg de dramatiske dagene der den russiske ubåten U-137 gikk på grunn, kun et steinkast unna den mest hemmelige svenske marinebasen i 1981. Dette var en sjokkerende inntrengsel på svensk territorium under den kalde krigen, som førte til at hele verden holdt pusten. Disney produserer serien sammen med den svenske allmennkringkasteren, SVT, og Skyverse Nordic.

Rolf Lassgård spiller den svenske statsministeren Thorbjörn Fälldin, sammen med Anders Mossling («Riket», «Broen» og «Carmen Curlers»), som spiller utenriksminister Ola Ullsten, Niklas Engdahl («Bonusfamilien»), som den kampklare svenske forsvarsjefen Björn Lagercrantz, Filip Berg («En mann ved navn Ove»), som hans nestkommanderende og skygge Håkan Martinsson.

Vi møter også Per Lasson («Den tynne blå linje», «Broen»), som spiller rollen som statsministerens øverstkommanderende og lojale følgesvenn Anders Karlsson, Katrin Sundberg («Maria Wern») i rollen som statsministerens sekretær Barbro Hultén, Ke?stutis Stasys som Leonid Brezjnev og Mark Noble som Ronald Reagan. I tillegg finner vi også Elsa Saisio («Bad Boys»), Cissi von der Esch («Fullt hus»), Per Ragnar («Max Anger») og Anton Lundqvist («Kenny Starfighter») på rollelisten.

Den originale historien er skrevet av forfatter Jonas Jonasson, som blev globalt anerkjent for den populære romanen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant». Henrik Jansson-Schweizer («Tykkere enn vann», «SuperSwede») har skrevet manuset. Björn Stein («Broen» og «Midnattssol») regisserer serien. Jan Marnell er produsent.

Patrick Nebout, Magnus Bimberg og Henrik Jansson-Schweizer er utøvende produsenter hos Skyverse Nordic. Sonja Hermele og Anna Croneman er utøvende produsenter hos SVT. Nanna Mailand-Mercado er utøvende produsent for Disney+. «Whiskey On The Rocks» er filmet i Litauen og Sverige. Den får premiere på SVT i Sverige desember 2024. De globale premieredatoene på Disney+ lanseres på et senere tidspunkt.

Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse