Annonse


Maria Gripes klassiker blir TV-serie

31.01.2024 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2-gruppen

I mai begynner innspillingen av Maria Gripes klassiker «Tordivelen flyr i skumringen».


f.v.: Tomas von Brömssen, Hjalmar Löfmark Yilmaz, Einar Alvarado Lönberg og Moa Nåsander. Ulrika Malm / SVT

Det spennende familieeventyret kommer til liv av den norske regissøren Atle Knudsen. TV-serien får premiere på TV 2 i Norge og SVT i Sverige i løpet av 2025, går det fram av en pressemelding.

«Tordivelen flyr i skumringen» utspiller seg i den lille byen Ringaryd i Småland, under varme sommerdager og lyse sommernetter i 1976. De tre ungdommene David (Hjalmar Löfmark Yilmaz), Annika (Moa Nåsander) og Jonas (Einar Alvarado Lönberg) dras inn i et mysterium med en 3000 år gammel egyptisk statue som har vært gjemt på den gamle herregården Selandergården i århundrer. Det viser seg at en forbannelse hviler over statuen, og små hendelser i fortiden får store konsekvenser her og nå. Det blir en uforglemmelig sommer med kjærlighet, eventyr og mysterier større enn de noen gang kunne forestille seg.

På rollelisten finner vi kjente navn som Tomas von Brömssen, Dag Malmberg, Pernilla August og Lena Endre. Manusforfattere er Ditta Bongenhielm (Bonusfamiljen, Höök) og Lovisa Milles (Jordskott, Vår tid är nu). Regissør er den prisbelønte Atle Knudsen (Linus i Svingen, Etterglød, Vaffelhjarte, ZombieLars).

«Tordivelen flyr i skumringen» ble opprinnelig laget som en radioserie i 1976 av Maria Gripe og Kay Pollak. I 1978 kom Maria Gripes bok basert på samme historie. Den har blitt en klassiker, og mottatt priser som Astrid Lindgren-prisen og Nils Holgersson-plaketten. NRKs hørespillversjon kom allerede i 1979, og ble i 2000 kåret til tidenes beste barnehørespill.

Regissør Atle Knudsen har lenge hatt en stor kjærlighet til historien:

– «Tordivelen flyr i skumringen» har engasjert meg siden jeg var 10 år gammel og hørte radioteateret på bilferien gjennom Sverige med familien. Den hadde sin egen atmosfære, og det er noe tidløst og urnordisk ved historien. Endelig skal vi få gjøre denne fantastiske historien til en storslagen serie for hele familien, sier Knudsen.

Programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen, har ambisjoner om å begeistre hele familien:

– TV 2 er stolt co-produsent og vi gleder oss til å se den klassiske fortellingen, som gikk sin seiersgang hos det norske publikum på 80-tallet, brakt til liv til glede for nye generasjoner. Det blir et unikt, nordisk kvalitetsdrama som appellerer bredt; for alle de som elsker magiske eventyr og mystikk, store som små, sier Rønningen.

TV-serien spilles inn sommeren 2024, produseres av Nordic Drama Queens i samproduksjon med SVT, Film i Väst, TV 2 Norge og Monster AS, i samarbeid med DR, samt Fifth Season som TV-seriens distributør, med støtte fra Norsk filminstitutt, og Nordisk Film og TV Fond. Produsenter er Helen Ahlsson og Josefine Tengblad.

Mer om TV2-gruppen - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse