Annonse


Natalie og Ole leder Sámi Grand Prix

07.02.2024 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Det er Natalie Carrion (27) og Ole Máhtte Gaup (34) som skal lede oss gjennom Sámi Grand Prix på påskeaften. Sendingen vil bli vist både i Sverige, Norge og i Finland.


Natalie Carrion og Ole Máhtte Gaup. Foto: Ole Kaland NRK

Ole Máhtte Gaup er fra Karasjok, og han er kjent fra hip – hop gruppa Duolva Duottar. Han har spilt på VG Lista topp 20 og nådde en hederlig 4.plass på Norske Talenter i 2009. Han jobber til daglig i NRK Sápmi.

– Nordmenn pleier å si at de lærer seg å gå på ski før de lærer seg å snakke. I mitt tilfelle lærte jeg meg å joike før jeg lærte meg å snakke. Joik og samisk musikk har alltid vært mitt hjerte nær, derfor betyr det som enormt mye å få være programleder for SGP, sier Gaup.

I 2022 deltok Natalie Carrion selv i Sámi Grand Prix, som artist og låtskriver, og i 2023 kommenterte hun SGP for det svenske publikumet. Carrion har både samiske og karibiske røtter.

– Noen ganger spør folk hvor mange prosent same jeg er, og da pleier jeg å si at det er i blodet mitt, at det passerer hjertet mitt hver dag, og at det gjør meg til en helhet.

Om samarbeidet sier hun: – Jeg gleder meg veldig til å gjøre dette sammen med Ole-Mahtte og har veldig lyst til å være en brobygger som bringer publikum nærmere Sápmi og alt det fantastiske vi er.

Sámi Grand Prix representerer fleire samiske språkgrupper på tvers av Norge, Sverige og Finland, og det er publikumsstemmer som avgjør vinnerne.

Det er Samisk musikkfestival som arrangerer SGP i Kautokeino, NRK produserer direktesendingen, og SVT er medprodusent. Sámi Grand Prix sendes i NRK, SVT og Yle, kl. 19:50 på påskeaften.

Mer om NRK TV - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse