Annonse


En uke til Nordiske Mediedager 2024

24.04.2024 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

1. til 3. mai møtes mediebransjen i Bergen. Her er noe av det deltakerne får oppleve.


Nordiske Mediedager er blitt en årlig tradisjon for mediefolk fra Norge og resten av Norden. Det arrangeres i 2024 i Grieghallen i Bergen fra 1. til 3. mai. Vi har plukket ut noen av høydepunktene for TV-bransjen. Slik presenteres de i Programmet:

Elsket og hatet – det er noe med Gauteshow! Programmet «som ikke fikk plass i Gullrekka» er med andre ord klin umulig å ikke ha en mening om. Men hvordan var det det hele startet? Hvorfor er dette så befriende humor? Har de egentlig grenser? Hvilke erfaringer har de gjort seg? Og ikke minst: hva kan vi egentlig lære av Gauteshow og internettkultur anno 2024?

«Squid Game – The Challenge»: I kulissene på verdens største realityproduksjon. Da nyheten om at Netflix skulle lage realitykonkurranse av den dystopiske sør-koreanske dramasuksessen «Squid Game», var det ingen overraskelse at det var britiske Stephen Lambert og hans Studio Lambert som skulle produsere serien. Men hvor starter du når du skal lage realityserie med 456 mennesker fra hele verden?

Vi spår strømmefremtiden med USAs beste TV-podkast! «The Watch» er podkasten til popkulturentusiastene Chris Ryan og Andy Greenwald, og produseres av The Ringer. I 12 år har duoen analysert TV med kvassere brodd og mer humor enn noen andre i bransjen. Ukentlig diskuterer de aktuelle TV-serier, belyser trender i historiefortelling, og gir lytterne et bredere perspektiv på strømmeindustrien.

«Makta»: På innsiden av årets norske seriesnakkis Aldri før har vel én og samme TV-serie klart å engasjere seerne, kommentatorer, politikere, anmeldere og serienerder like sterkt som NRKs «Makta» har gjort. Så hva er det med denne serien, med manuset, regien, skuespillerne, scenografien, rekvisittene og alt det andre i Makta-universet som fenger oss slik?

«Kongen befaler» - Hvordan skape en internasjonal humorsuksess? Få historien om hvordan TV-suksessen «Taskmaster», kjent i Norge som «Kongen befaler», ble til fra skaperen av det britiske originalformatet «Taskmaster»: komiker Alex Horne! I denne inspirerende sesjonen forteller Alex hvordan formatet utviklet seg fra en sped begynnelse som liveshow under teaterfestivalen Edinburgh Festival Fringe, til å bli en av de største internasjonale unscripted humorformat-suksessene vi har sett i nyere tid.

«Oppsynsmannen» – programmet vi fryktet ingen ville se. «Oppsynsmannen» traff en nerve og endret debatten rundt naturtap i Norge. Nå har 900 000 sett Bård Tufte Johansens dystopiske reise i verdens vakreste land. Hvordan kunne en serie om naturkrise treffe så bredt i en verden - og et nyhetsbilde - full av konkurrerende kriser? Og hvilke publiseringsgrep bidro til at serien nådde ut til et så stort publikum?

All tekst hentet fra nordiskemediedager.no

Mer om Diverse - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse