Annonse


På innsiden av Oslo fengsel

27.05.2024 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2-gruppen

For første gang åpner Oslo fengsel dørene, i en ny dokumentarserie som gir et unikt innblikk i den daglige driften av det som er landets eldste, travleste og mest beryktede soningsanstalt.


Foto: Novemberfilm/TV 2

Til sammen jobber rundt 5000 mennesker i Kriminalomsorgen i Norge. Hver eneste dag går disse menneskene på jobb for å beskytte samfunnet mot kvinner og menn som sitter i varetekt eller er domfelt, og som i mange tilfeller er kapable til å gjøre kriminelle handlinger igjen.

I den nye dokumentarserien «Oslo fengsel» følger vi fengselsbetjentene og de innsatte i det som er den største smeltedigelen av kriminelle og varetektsinnsatte i Norge. Oslo fengsel har rundt 300 ansatte, og har kapasitet til å huse hele 242 innsatte. Seerne får innblikk i en krevende arbeidshverdag, der ansatte opplever å bli slått, spyttet på og hetset. Fengselsbetjentene må sette tydelige grenser, samtidig som de skal motivere de innsatte til å bryte ut av sine kriminelle handlingsmønstre og bidra til å gjøre dem klare for et liv utenfor murene. Det krever et enormt fokus og «hud tykkere enn lær», som de selv uttrykker det.

«Oslo fengsel» er produsert av produksjonsselskapet Novemberfilm, som også står bak arbeidsreality-suksesser som «Politi», «Reddet» og «Toll» på TV 2. – Novemberfilm har lang og god erfaring med å lage denne typen dokumentarserier, og i arbeidet med «Oslo fengsel» har de nok en gang fått eksklusiv tilgang til et lukket og lite eksponert arbeidsmiljø. Resultatet er en usminket og engasjerende serie om et miljø de færreste av oss kjenner til, sier programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen.

Produsent i Novemberfilm, Kristian Ervik, tror dokumentarserien vil overraske publikum. – Det er første gang et kamerateam har fått tillatelse til å dokumentere livet bak murene i Oslo fengsel. Gjennom et halvt år har kamerateamet fulgt både de ansatte og innsatte. Gjennom dokumentarserien får seerne følge fengselsbetjentenes jobbhverdag og hvordan de håndterer utfordrende situasjoner. Den gir et helt unikt innblikk, som vi tror vil overraske på flere måter, sier Ervik.

«Oslo fengsel» har premiere på TV 2 Play mandag 3. juni.

Mer om TV2-gruppen - Følg TVNytt.no på og RSS:

Annonse