Annonse


Ådland er ny TV-sjef i NRK

04.06.2024 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Jan Egil Ådland tar over jobben som NRKs nye TV-sjef.


FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Ådland kommer fra rollen som redaksjonsleder i eksternavdelingen i NRK. Her har han hatt ansvar for store programmer som blant annet «Maskorama» og «Folkeopplysningen». Ådland har studert journalistikk i Volda og har jobbet som journalist, produsent og redaktør både i og utenfor NRK. Han kom til NRKs eksternavdeling i 2018 fra stillingen som daglig leder i Monster Entertainment.

Direktør for Strategi- og mediedivisjonen i NRK, Jørgen Heid, er veldig glad for å få Jan Egil som ny TV-sjef. – Jan Egil er en erfaren leder og redaktør med en bred og spennende bakgrunn. Han er en målbevisst, engasjert og ydmyk lagspiller med et sterkt engasjement for NRKs oppdrag.

Den påtroppende TV-sjefen ser frem til å ta fatt på nye oppgaver i en bransje i kontinuerlig utvikling. – Å drive med allmennkringkasting i en tid der konkurransen om publikums oppmerksomhet er større enn noen gang, er både utfordrende og spennende. Sammen med et knallteam skal jeg jobbe for at NRK er en helt sentral aktør i tv-markedet også om fem og ti år, sier Jan Egil Ådland, og fortsetter:

– Dette er uten tvil en av bransjens mest spennende jobber akkurat nå, og jeg takker for tilliten. Jeg går til jobben med ydmykhet og masse energi. Jan Egil Ådland tiltrer stillingen i løpet av august.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse