Annonse


Klaus Sonstad slutter i TV og Radio

14.06.2024 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Kjent fra diverse TV-programmer og radio, nå skal han gjøre noe helt annet.


Klaus Sonstad. Foto: Foto: Martin Johan Eggan/NRK

Klaus Sonstad blir ikke lenger å se på hverken TV eller radio. Han slutter i NRK for å jobbe ved Nye Hjorten Teater i Trondheim. Det avslører Adresseavisen.

- Det er jo rart for en voksen mann å få sommerfugler i magen, men det er jo det som skjer, sier Sonstad til avisa, Han starter i den nye jobben til høsten.

Wikipedia skriver om radio og TV-profilen: Sonstad er kanskje best kjent som Odin Jensenius i NRK P3-programmet Are og Odin (2002–2005). Sammen med Are Sende Osen vant han Prix Radio 2005, «Årets Radionavn».

Sonstad ledet radioprogrammet Klaus Sonstad Show på NRK P3 fra mars til juni 2006.[1] Fra januar 2021 til januar 2024 var Sonstad programleder for NRKs nye språkprogram Språksnakk som overtok etter Språkteigen på NRK P2.

Fra januar 2007 var han programleder for TV-programmet Kos og kaos, en programserie om barn, på NRK 1. I 2008 ledet han TV-programmet Showbiz sammen med Christine Koht. Høsten 2009 var han med i konkurransen Camp Senkveld i programmet Senkveld med Thomas og Harald på TV 2.

Han var så dommer i X-Factor 2010, hvor han også var mentor for gruppene. I 2012 var han programleder i Kvelden er din på TV2. I 2013 var Sonstad programleder for sin egen serie Klaus på kanten der han oppsøker norske småsteder, og ser med et humoristisk blikk på Bygde-Norge.

Høsten 2014 var han programleder for første sesong av TV 2s serie Hvem bryr seg, som satte søkelys på hvor mye nordmenn egentlig bryr seg om hverandre. I 2018 og 2019 ledet han matprogrammet Bra Godt sammen med Berit Nordstrand. I 2019 har han ledet gameshowet Familieduellen på TV2.

Han har i det siste også ledet Landsmøtet på NRK og er kjent for en rekke TV-opptredener på diverse kanaler. Han ble faktisk fast ansatt i NRK først i fjor.

- Jeg tenker at til tross for at jeg har hatt det så bra i programposten «Landsmøtet», og takket ja til fast jobb i NRK i november i fjor, så er dette noe jeg ikke kunne si nei til, sier Sonstad og fortsetter:

Denne muligheten er for god. Her får jeg brukt meg selv i hele spekteret fra journalisten og tekstforfatteren til scenemannen og Idémakeren, ja hele greia, sier Sonstad til avisen.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse