Annonse


Team Bachstad drar til Japan

18.06.2024 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Øystein Bache og Rune Gokstad drar på sin tiende tur sammen. Denne gangen går ferden til Japan.


Øystein Bache (t.v.) og Rune Gokstad. Foto: NRK

De folkekjære NRK-profilene har tatt publikum med på reiseprogrammer gjennom mange år. Tidligere har de vært på tur til blant annet Mongolia, India, Sør-Amerika, Finland, Russland og Indokina.

Denne gangen gikk turen til Japan, et land med en innholdsrik historie og en kultur langt fra den norske. Serien «Team Bachstad i Japan» har premiere i NRK TV mandag 1. juli.

– Vi trodde det skulle bli store utfordringer med språket, men oversettelsesteknologi og svært imøtekommende japanere gjorde oppholdet til en fantastisk flott opplevelse. Jeg vil bære med meg minner om vakker natur, god mat og fascinerende kultur og historie i lang tid. Det er så fint å treffe blide mennesker som møter oss med å bukke, sier Øystein Bache.

Kjørte bobil gjennom hele landet

Hele turen varte i syv uker. Som vanlig var transportmiddelet middels egnet til en lang reise fra nord til sør. Denne gangen leide de en svært liten bobil med navigasjon som kun var på japansk.

På reisen traff de svært mange mennesker som tok dem imot med åpne armer.

– Alle møtene med folkene ga spesielt inntrykk. De har en helt spesiell vennlighet, interesse og hjelpsomhet. Vi opplevde det som helt annerledes enn myten om at japanere er lite imøtekommende. Japan må være verdens tryggeste land å reise i, sier Rune Gokstad.

– Gir en opplevelse av håp

Bache og Gokstad har vært med på mange NRK-prosjekter i årenes løp. I tillegg til reiseprogrammene i Team Bachstad-serien er de blant annet kjent fra ulike humorprogrammer, samt Julenøtter og Påskenøtter på NRK.

– Øystein og Rune er to svært populære programledere som har skapt fantastiske TV-programmer i flere tiår. Nå har de nok en gang vært på en spennende reise som vi gleder oss til å vise publikum. Denne serien viser at verden er full av fine folk. Å få oppleve det med Team Bachstad gir en opplevelse av håp, sier Guri Skavlan, prosjektleder i NRK.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse