Annonse


Disse skal lede OL-sendingene på TVNorge og Max

21.06.2024 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Discovery

Når verdens største idrettsarrangement inntar Paris til sommeren, er det Susanne Jørstad Wergeland, Gita Simonsen, Jan Ove Kjøndal, Carsten Skjelbreid og Carina Olset Hovda som skal guide de norske TV-seerne gjennom alle øyeblikkene fra de olympiske leker i Paris 2024.


Jan Ove Kjøndal, Gita Simonsen, Susanne Jørstad Wergeland, Carina Olset Hovda, Carsten Skjelbreid. Foto: Helge Brekke. Foto: Helge Brekke / Warner Bros Discovery

Verdens største sportsbegivenhet nærmer seg med stormskritt og med 3800 timer direktesendt sport vil TVNorge og Max, sammen med Eurosport, være der man kan følge hvert øyeblikk, hver medalje, hver idrettsutøver og hvert lag fra OL i Paris. Det kommer fram i en pressemelding.

Direkte fra Warner Bros. Discovery House, som ligger midt i hjertet av Paris, skal Susanne Jørstad Wergeland lede morgensendingene på TVNorge og Max.

– Vi kommer til å sende 16 timer med OL på TVNorge hver dag. Vi skal prioritere øvelser hvor nordmenn deltar, så TVNorge blir stedet å oppdatere seg på de rundt 100 norske utøverne som skal delta i Paris. Max vil være det eneste stedet hvor man får alt fra OL, så der kan seerne skreddersy egen OL-opplevelse, enten man er interessert i golf eller rytmisk sportsgymnastikk. Selv gleder jeg meg noe helt enormt til å sitte midt i smørøyet og få gi norske seerne en bit av Paris og stemningen der, sier Susanne Jørstad Wergeland.

Innimellom direktesendt sport blir det studiosendinger gjennom hele OL-dagen, med fokus på de norske utøverne, men også en bredere dekning med siste nytt, store snakkiser, intervjuer, reportasjer og analyser.

For sendingene på ettermiddagen, blir studio i Paris byttet ut med OL-studio i Oslo, som skal ledes av Gita Simonsen og Jan Ove Kjøndal. Begge har jobbet med OL-sendinger for Warner Bros. Discovery tidligere.

– Å få være tett på det største idrettsarrangementet i verden er kjempestort. Jeg har jobbet med to OL tidligere, men denne gangen i en helt ny rolle som programleder. Jeg får litt «klyp meg i armen»-følelse, for dette er noe jeg har hatt lyst til lenge. Jeg synes det er utrolig stas å få denne muligheten, sier Gita Simonsen.

Kveldssendingene ledes av Carina Olset Hovda og Carsten Skjelbreid. Sistnevnte har vært med på OL-laget til Warner Bros. Discovery siden de fikk rettighetene tilbake i 2018, men Olset Hovda er ny på kanalen.

– Det blir skikkelig gøy å returnere til skjermen med OL i Paris. Jeg kjenner Carsten fra tidligere og gleder meg stort til å ha sendinger sammen med ham, sier Olset Hovda.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med Carina. Hun har massevis av erfaring fra de største idrettsarrangementene og er rett og slett superdyktig. For utøverne er dette det viktigste som skjer i 2024, og slik er det også for oss som skal jobbe med Paris-OL, sier Carsten Skjelbreid.

Totalt 23 personer, hvor av elleve er reportere, vil være på plass i Paris for å formidle hver begivenhet og hvert øyeblikk til de norske seerne. Hjemme i Oslo er det omkring 100 personer som skal jobbe dag og natt gjennom hele mesterskapet for å gi TV-seerne den beste olympiske opplevelsen.

– OL i Paris er en fest for hele familien og vi er veldig fornøyde med å kunne tilby det norske OL-publikummet solid dekning på stedet i Paris og bringe dem så nærme lekene og våre norske stjerner i Paris som mulig. Med den solide erfaringen som Susanne, Gita, Jan Ove, Carsten og Carina besitter, er jeg sikker på at vi kommer til å formidle OL i Paris på aller beste måte, sier Antti Haajanen, VP Sports for Norden, og fungerende sportsdirektør for Norge.

I tillegg til Susanne Jørstad Wergeland, Gita Simonsen, Jan Ove Kjøndal, Carsten Skjelbreid og Carina Olset Hovda, vil seerne møte flere ulike eksperter i studio, som tidligere OL-gullvinner Marit Malm Frafjord. I løpet av de neste ukene vil Warner Bros. Discovery annonsere flere eksperter og slippe troppen som skal formidle begivenhetene fra OL-byen.

De olympiske sommerleker i Paris 2024 blir offisielt innviet fredag 26. juli med en spektakulær åpningsseremoni, som første gang i historien vil bli holdt utenfor arenaen. Utøverne vil komme seilende på elven Seinen med 160 båter med delegasjoner fra over 200 land. Noen øvelser vil derimot tyvstarte, som for eksempel gruppespillet i håndball for kvinner, som starter allerede torsdag 25. juli.

Mer om Discovery - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse