NRK omorganiserer nyhetsavdelingen

17.02.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Nyhetsarbeidet i NRK vil heretter bli organisert i tre redaktørlinjer. Å styrke NRKs posisjon på mobil er et viktig mål når nyhetsdivisjonen rigges om. Det kommer fram i en pressemelding. NRK vil ha tre redaktører som leder hver sin linje i den nye organisasjon.

- Det viktigste vi skal drive med fremover er fortsatt journalistikk og historiefortelling. Men publikum har flyttet på seg. For å nå ut, må vi være der publikum er, sier nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord. Etter modellen som er valgt vil NRKs nyhetsarbeid bli organisert etter tre redaktørlinjer – en direkte-, en fag- og en programlinje.

Dette betyr at direktelinja vil ha ansvar på oppdatering alle plattformer. Sentrale programmer som Dagsrevyen, Nyhetsmorgen, Dagsnytt 18 og Kveldsnytt vil være under en felles programlinje, mens faglinja skal sikre innhold av høy journalistisk kvalitet innenfor spesifikke fagfelt.

- NRK er i en unik posisjon, men vi må utnytte ressursene våre riktig i en verden hvor folks medievaner endrer seg stadig hurtigere. Med den modellen vi nå har valgt, mener vi å være best mulig rigget for framtida. Hvor vi både tar vare på flaggskipene våre og tar et digitalt løft, sier nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord.

Mer om NRK Kilde og Foto: NRK / OLE KALAND