Nordisk noir på ondskapens hotell

30.01.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

I Svartsjøen blandes klassisk Agatha Christie-krim med norsk natur og en ung skandinavisk rollebesetning i en spenningsmettet cocktail. Premiere torsdag 2. februar kl. 21.30 på TV3 og Viafree.

Den dominerende pappagutten Johan fra Stockholm bestemmer seg for å gjenåpne det nedlagte skisenteret Svartsjøen, som ble stengt på grunn av mystiske dødsfall for 20 år siden. Sammen med kjæresten og en vennegjeng tar han over stedet, og de innleder en lystig tilværelse med ski, party og skjulte romanser. Men moroa slutter brått når uforklarlige ting begynner å skje. Noe dunker i veggene, kryptiske beskjeder dukker opp og en mystisk øyeinfeksjon går på rundgang. En grufull forhistorie avdekkes, og samtidig stiger paranoiaen og mistroen i gruppen, noe som leder til skjulte agendaer, seanser og mord.

Svartsjøen blander noen av de mest talentfulle unge skuespillerne i Skandinavia med et knippe erfarne. Fra Norge finner vi Nils Ole Oftebro i rollen som den ordknappe og grinete Erkki, vaktmesteren på anlegget. Odin Waage spiller Jostein, som sammen med sin bror har leid garasjeplass på Svartsjøen for å reparere snøscootere. Anderz Eide spiller Dag, Josteins eldre bror, en mer dominerende karakter som prøver å sabotere for den nyankomne vennegjengen, mens Christian Skolmen spiller stedets tidligere eier. Resten av rollelisten besittes av Filip Berg, Sarah-Sofie Boussnina, Mathilde Norholt og Valter Skarsgård.

Svartsjøen produseres i samarbeid mellom MTG TV i Norge, Sverige og Danmark, samt den nordiske strømmetjenesten Viaplay. Serien ble først vist på Viaplay i Norge – nå er den tilgjengelig på TV3.

Premiere: Svartsjøen, torsdag 2. februar kl. 21.30 med dobbeltepisode på TV3 og Viafree.

Mer om Viasat Kilde og Foto: MTG/Viasat/