24 er tilbake, men uten Jack Bauer

07.02.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Husker du Jack Bauer og hans 24 timers kamp for å redde verden? Nå er 24 tilbake, men uten Kiefer Sutherland. Dette er 24 Legacy, men dramatikken er fortsatt like stor og du ser det først på strømmetjenesten Viaplay.

Suksess-serien 24 introduserte noe nytt for et TV-drama, ved at handlingen utspant seg i «real time», altså vi fikk følge Jack Bauer og de andre agentene i CTU gjennom 24 timer, der hver episode er nøyaktig en time. I tillegg splittes ofte skjermen fordi handlingen foregår samtidig på forskjellige steder, som om det skulle vært direkte.I 24 Legacy er Kiefer Sutherland ikke lenger med. I stedet følger vi Eric Carter, spilt av Corey Hawkins, i en nervepirrende kamp for å stoppe et katastrofalt terrorangrep på amerikansk jord. Premieren er søndag 12. februar kl. 21.00 på TV3 og Viafree. Men allerede torsdag er serien tilgjengelig på Viaplay.

Med Jack Bauer ute av bildet følger vi altså sersjant Eric Carter, som tidligere har drept terroristlederen sjeik Ibrahim Bin-Khalid i kamp i Jemen. Dette har gjort ham til målet for et hevnangrep. Sammen med Rebecca Ingram, tidligere leder for terrorenheten, avdekker Carter et sofistikert terrornettverk. Dette gjør det tvingende nødvendig å finne ut hvem man virkelig kan stole på. Mens de kjemper mot Bin-Khalids trofaste tilhengere blir de tvunget til å stille spørsmålstegn ved sin egen identitet, sine familier og sin fortid.

I hovedrollen som Eric Carter finner vi stjerneskuddet Corey Hawkins. Han er kjent fra serien The Walking Dead og filmen Straight Outta Compton.Vi får også gjensyn med Miranda Otto (Homeland, Lord of the Rings) og Jimmy Smits (NYPD Blue,The West Wing). I USA hadde serien premiere like etter helgas Super Bowl, og det knytter seg store forventninger til nye 24.

Mer om Viasat Kilde og Foto: MTG/Viasat/