MTG lanserer Virtual Reality

26.05.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

MTG, selskapet bak TV3, Viasat4 og mange andre TV-kanaler, lanserer nå Viareal, en virtual reality (VR)-app som skal gi brukere i hele Norden interaktive opplevelser. Viareal vil tilby både eksklusivt VR-innhold og tilleggsmateriale til esport-eventer, MTG-innhold på både lineære TV-kanaler og strømmeplattformer – og ikke minst til globale sportsarrangementer. Allerede lørdag 3. juni kan Viareal-brukere se UEFA Champions League-finalen i VR for første gang.

MTG lanserer allerede denne uken sin splitter nye VR-app; Gjennom Viareal skal seerne kunne hoppe rett inn i det som skjer, enten det er et besøk i garderoben til sitt favorittlag eller en virtuell tur inn i MTGs mest populære egenproduksjoner. Eksklusive VR-opplevelser som blant annet ekstramateriale til store sportsbegivenheter som boksestevnet «Nordic Rumble» og ESL og DreamHacks’ globale esport-konkurranser er tilgjengelig i Viareal-appen i dag. Lørdag 3. juni sendes UEFA Champions League-finalen på Viasat 4, men for Viareal-brukere kan den også ses i VR for første gang.

Viareal vil også tilby originale VR-produksjoner skreddersydd for VR-plattformer og -headset. De første smakebitene finnes allerede i appen, som «Nordic Haute Route», en spektakulær reise fra Tromsø til Bodø med båt og ski, og «Norwegian Love», en historie om et par på kjærlighetstur som havarer og ender opp på en øde øy utenfor Tromsø.

– I MTG Norge jobber vi aktivt med å utvide bredden i våre produkter, og vi tror det ligger mye spennende i skjæringspunktet mellom innhold og teknologi. MTG er i stadig utvikling for å imøtekomme endrede brukermønstre hos publikum. UEFA Champions League-finalen er en spektakulær mulighet til å begynne å utforske denne teknologien, sier Morten Aass, administrerende direktør i MTG Norge.

Les mer: F7.NO: TV-KANAL SATSER PÅ VIRTUAL REALITY

Mer om Viasat Kilde og Foto: MTG/TV3/Viasat/